Festyn rodzinny pod Dębowcem

2014-07-14

Festyn rodzinny pod Dębowcem

Atrakcji i dobrej zabawy nie zabraknie tradycyjnie podczas tegorocznego Festynu Rodzinnego Regionu Podbeskidzie NSZZ Solidarność, który odbędzie się w sobotę 16 sierpnia 2014 na terenach obok hali widowiskowo-sportowej pod Dębowcem (Bielsko-Biała, ul. Karbowej 26). Początek festynu o godz. 15. Zapisy przyjmowane są siedzibach międzyzakładowej Solidarności FAP w Tychach i Bielsku-Białej do 31 lipca 2014.

W programie festynu obok biesiady i zabawy tanecznej przy muzyce zespołu „Bielskiej Estrady” przewidziano liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych prowadzone przez Akademię Fantastyki Japońskich Sztuk Walki „Jedi-Takeda”, wśród nich m.in.:

• turniej łuczniczy w krainie „Władcy Pierścieni”;
  • gry i zabawy w „Hobbitonie”;
  • pole „Migota”;
  • zabawa na torze przeszkód;
  • walka z „Orkami” – rzucanie do celu;
  • turniej rycerski w klimatach Tolkiena;
  •  walki na miecze;
  • zabawy i pokazy gier planszowych;
  • zabawa z alfabetem Elfów i Krasnoludów;
  • alfabet japoński – zabawa z kaligrafią;
  • pokaz wschodnich stylów walki;
  • jazda konna;
  • rzuty do celu strzałkami;
  • paintball;
  • duża dmuchana zjeżdżalnia;
  • zamek i euro bungee;
  • malowanie twarzy dla najmłodszych.

Udział we wszystkich grach, zabawach i atrakcjach związkowego festynu jest dla jego uczestników bezpłatny.

Jednorazowy koszt udziału w festynie wynosi 15 zł dla związkowców NSZZ Solidarność oraz 26 zł dla osób towarzyszących. Karnet obejmuje również trzy posiłki gorące i piwo z możliwością zamiany na sok. Dojazd do Bielska-Białej we własnym zakresie.

Zapisy wraz z wpłatą przyjmowane są w siedzibach Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ Solidarność FAP w Tychach i Bielsku-Białej codziennie do czwartku 31 lipca 2014. Ze względu na zamknięty charakter imprezy ilość miejsc jest ograniczona, dlatego też lepiej nie zwlekać z zapisami. Dodatkowe informacje o festynie podbeskidzkiej Solidarności w związkowych siedzibach w Bielsku-Białej (tel. 33/813-22-53; 33/813-27-51) oraz Tychach (tel. 32/217-96-98).