Komisja Konsultacyjna FCA Poland

2018-01-27

Podczas piątkowego (26 stycznia) posiedzenia Komisji Konsultacyjnej FCA Poland dyrekcja przedstawiła związkom zawodowym wstępne wyniki finansowe za ostatni (2017) rok oraz – po raz pierwszy od dłuższego czasu – strukturę zarobków, w tym teoretycznych ze wskazaniem zarówno wielkości średnich, jak i środkowych (tzw. mediana, czyli kwota powyżej i poniżej której zarabia dokładnie połowa pracowników). Zapowiedziano także organizację roboczych zbiorowych sobót w naszym zakładzie w lutym 2018.

Zgodnie z zapowiedzią za dwa, trzy tygodnie przedstawiony zostanie bilans spółki za 2017. Przedstawiać go już będzie Sławomir Bekier, który na stanowisku dyrektora administracji, finansów i kontroli zarządzania FCA Poland zastąpił Czesława Świstaka, gdy ten 31 stycznia ubiegłego roku przeszedł na emeryturę po 43 latach pracy w naszym zakładzie.

Jednocześnie dyrekcja stwierdziła, że ze względu na dynamiczną sytuację rynkową nie jest obecnie możliwe planowanie produkcji z wyprzedzeniem większym niż miesiąc.  Tym samym nie jest wykluczone, że praca w dodatkowe dni odbywać się będzie również w kolejnych  miesiącach tego roku.