Urlop krótszy o szkolenie

2014-10-18

Skrócenie o jeden dzień październikowej przerwy urlopowej zapowiedziała dyrekcja FAP podczas piątkowego (17 października 2014) spotkania ze związkami zawodowymi. Podczas piątkowego (17 października 2014) spotkania ze związkami zawodowymi dyrekcja FAP poinformowała także, że o jeden dzień skrócona zostanie październikowa przerwa urlopowa. Na środę, 29 października 2014 zaplanowano bowiem szkolenia BHP, a tym samym urlop zbiorowy obejmować będzie tylko czwartek i piątek, czyli 30-31 października 2014.

Jest to już trzecia zmiana jesiennej przerwy urlopowej, którą po raz pierwszy dyrekcja zapowiedziała podczas związkowego spotkania pod koniec stycznia 2014. W połowie kwietniu ustalono trzy dni zbiorowego urlopu w terminie 12-14 listopada, czyli tuż po święcie Niepodległości (więcej czytaj tutaj). Jednak pod koniec września przesunięto termin tegorocznego jesiennego urlopu na 29-31 października 2014 (więcej czytaj tutaj), a obecnie skrócono go o jeden dzień.

Tym samym długi weekend w okresie Wszystkich Świętych liczył będzie cztery dni – od czwartku (30 października) do niedzieli (2 listopada). Bez zmian pozostaje natomiast tegoroczna przerwa świąteczno-noworoczna, która rozpocznie się 22 grudnia 2014.